Pyszne grillowane żeberka

Oceń przepis!

Słodko-ostre żeberka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie 2-3 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-25 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • mielona ostra papryka
  • mielony imbir
  • pół cytryny
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Żeberka opłucz, osusz, podziel na 4 porcje.

2. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z miodem, posiekaną cebulą, sokiem z cytryny i 2 łyżkami oleju. Dodaj po pół łyżeczki papryki i imbiru, oraz sól i pieprz wymieszaj.

3. Marynatą posmaruj żeberka, odstaw je na 2–3 godziny w chłodne miejsce.

4. Rozpal ruszt. Przed pieczeniem z mięsa zdejmij marynatę. Żeberka połóż na ruszcie i piecz po ok. 15 minut z każdej strony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu