Pomarańczowy sos do potraw z grilla

Oceń przepis!

Sos pomarańczowy do potraw z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • łyżeczka skórki z otartej pomarańczy
  • 3 łyżki słodkiej śmietany kremówki
  • 3 łyżki majonezu o łagodnym smaku
  • szczypta soli
  • szczypta mielonego imbiru

Przygotowanie:


1. Składniki sosu lekko ubij, dopraw do smaku niewielką ilością przypraw, by nie przytłumiły wykwintnego smaku i aromatu pomarańczy.

2. Trzymaj przez 15 minut w chłodnym miejscu. W tym czasie składniki powinny dobrze się połączyć.

3. Sos doskonale pasuje do każdej potrawy z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu