Oceń przepis!

Steki wołowe z grilla z ziołowym masełkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki wołowe z polędwicy
  • 4 łyżki sosu tabasco
  • sól i pieprz
  • 125g masła
  • dowolne zioła i przyprawy do smaku (czosnek / papryka / koperek / pietruszka / bazylia / estragon / tymianek itp.)
  • papier do pieczenia

Przygotowanie:


1. Przygotuj masełko ziołowe według przepisu z działu „przyprawy do grilla”.

2. Umyj i osusz steki, każdy z nich nasmaruj łyżeczką sosu tabasco, przypraw solą i pieprzem.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury, nasmaruj ruszt olejem.

4. Grilluj steki po 2-3 minuty z każdej strony.

5. Przełóż mięso na talerze, podawaj z plasterkami masła.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu