Pyszny świeży leszcz z grilla

Oceń przepis!

Świeży leszcz z grilla

Ilość Porcji: 3

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: średnio trudne

2013-09-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 leszcze
  • sok z 1 cytryny
  • 3 cebule
  • oliwa z oliwek
  • liść laurowy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj ryby, osusz je. Cebule pokrój w drobniutką kostkę. Następnie na patelni  podgrzej oliwę z oliwek i duś na niej cebulę. Potem  dodaj świeżo wyciśnięty sok z cytryny i pokruszony liść laurowy. Przypraw solą i pieprzem.

2. Natrzyj leszcze przygotowaną marynatą z obu stron i odstaw leszcze na kilka godzin pod przykryciem w temperaturze pokojowej.

3. Po wyjęciu z marynaty kłaść na grilla.

4.Ułóż leszcze na ruszcie, grilluj po około 15  minut z każdej strony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu