szaszlyk-wolowy-z-cebula

Oceń przepis!

Szaszłyk wołowy z surową cebulką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 25 minut (marynowanie 30 minut)

Czas grillowania:-

Trudność: średnio trudne

2013-09-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 2 szalotki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Mięso umyj, osusz i pokrój w słupki. a następnie posyp je cukrem i polej olejem a na końcu dobrze wszystko wymieszaj.

2. Szalotki obierz i pokrój na drobną kostkę a czosnek obierz i dobrze go rozgnieć a następnie wymieszaj oba składniki z sosem sojowym, mąką i pieprzem.

3. Zalej mięso zrobioną wcześniej marynatą i wstaw do lodówki na pół godziny.

4. Osącz mięso z marynaty i nadziej je na szpadki.

5. Rozgrzej grill ogrodowy i grilluj szaszłyki po 3 minuty z każdej strony.

6. Obierz i pokrój cebulę w grubą kostkę i posyp nią gotowe szaszłyki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu