Oceń przepis!

Szaszłyki drobiowo-warzywne

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: -

Czas grillowania:-

Trudność: -

2014-10-08 przez pabel

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

Przygotowanie:


Filety umyć, osuszyć i pokroić w niewielkie kawałki. Osolić, popieprzyć i skropić piwem. Odstawić do lodówki na godzinę, żeby mięso nabrało aromatu.

Pomidory umyć, pokroić w grube plastry. Paprykę również umyć, pokroić w grube plastry. Paprykę również umyć, wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać, pokroić w ćwiartki. Pieczarki umyć, odciąć nogi.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki mięsa i warzywa. Grillować około 25 minut. Po upieczeniu oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do szaszłyków.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu