Warzywne szaszłyki na grilla

Oceń przepis!

Szaszłyki ratatouille z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: szybkie, tanie

2012-09-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 2 mniejsze cukinie
  • 2 papryki czerwone
  • 12 większych pieczarek
  • oliwki zielone (opcjonalnie)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • pieprz i sól
  • szpadki do szaszłyków

Przygotowanie:


1. Szpadki (jeśli są drewniane) zanurz w wodzie. Bakłażana umyj i pokrój w dużą kostkę, oprósz solą.

2. Cukinię i paprykę umyj, pokrój na duże kawałki, a pieczarki na połówki.

3. Wymieszaj oliwę z wyciśniętym czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem.

4. Rozpal grill ogrodowy, na szpadki nabijaj na przemian osuszonego papierowym ręcznikiem bakłażana, paprykę, cukinię, pieczarki i oliwki (można je pominąć). Posmaruj całość przygotowaną oliwą i połóż na ruszcie.

5. Opiekaj szaszłyki przez około 15 minut często przewracając i smarując pozostałą oliwą.

 

Komentarze do wpisu

  1.   Kruszynka 21-06-2013 22:32

    Pyszne musiały być 😉 Mniam mniam.

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu