Biała kiełbasa na szpadkach

Oceń przepis!

Szaszłyki z białą kiełbasą

Ilość Porcji: 10

Czas przyrządzania: 5 minut

Czas grillowania:-

Trudność: tanie, łatwe

2012-07-03 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 300g białej kiełbasy
  • 30g przyprawy do grilla
  • 150g mozzarelli
  • 60g boczku w plastrach
  • 6 patyków do szaszłyków
  • 3 pomidory
  • 1 cebula czerwona
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • bazylia świeża
  • łyżka octu cytrynowego

Przygotowanie:


1. Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla.

2. Mozzarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem. Rozgrzej grill ogrodowy.

3. Kiełbasę nadziewaj na patyki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając.

4. Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu