Szaszłyki z cukinii i krewetek

Oceń przepis!

Szaszłyki z cukinii i krewetek

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 20 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 18 ugotowanych różowych krewetek
  • 2-3 średnie cukinie
  • 3 cienkie i niezbyt duże kromki dobrego chleba
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 3-4 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
  • garść liści posiekanej świeżej mięty
  • 5-6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:


1. Krewetki opłucz i osusz. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.

2. Chleb drobno posiekaj, włóż do miseczki razem z czosnkiem, natką pietruszki, miętą, oliwą z oliwek. Wymieszaj i dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

3. Krewetki zawiń w plasterki cukinii i nadziewaj na patyczki do szaszłyków.

4. Szaszłyki obtaczaj w posypce z chleba, dociskając ją dłońmi.

5. Układaj na rozgrzanym grillu i piecz przez około 5 minut z każdej strony. Najlepiej, aby cukinia pokryła się brązowymi paskami, a posypka z chleba nie zrumieniła się za bardzo.

6. Podawaj z oliwą z oliwek extra virgin..

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu