papryka z grilla

Oceń przepis!

Szaszłyki z kolorowej papryki

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: muszę się wykazać :)

2013-06-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:


1. Umyj papryki, oczyść je z pestek i pokrój na większe kawałki.

2. Na namoczone wcześniej patyki do szaszłyków ponabijaj kawałki papryki.

3. W miseczce wymieszaj oliwę z wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, obficie posmaruj szaszłyki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż szaszłyki na ruszcie, grilluj przez około 15 minut często obracając i smarując oliwą.

5. Szaszłyki z papryki podawaj jako przystawkę lub dodatek do grillowanego mięsa i ryb.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu