Szaszłyki z grilla z małżami i krewetkami

Oceń przepis!

Szaszłyki z krewetek i małży

Ilość Porcji: 2-4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne

2012-07-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 32 krewetki
  • 32 małże mrożone lub marynowane
  • ananas
  • 3 łyżki prażonych orzeszków pinii
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 4 siekane ząbki czosnku
  • łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 2–3 gałązki siekanej kolendry
  • Marynata: 1/2 szklanki oliwy
  • sok z 1 limonki
  • łyżeczka siekanego marynowanego imbiru
  • łyżeczka posiekanej papryczki chili
  • 8 listków mięty

Przygotowanie:


1. Składniki marynaty wymieszaj.

2. Rozmrożone, oczyszczone i osuszone krewetki i małże zamarynuj. Nabijaj na przemian na duże wykałaczki.

3. Resztę marynaty dodaj do ananasa i wymieszaj. Ananasa pokrój w plastry i zamarynuj.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj około 15 minut z obranym i pokrojonym w plastry ananasem z marynaty.

5. Podawaj na plastrach ananasa posypane prażonymi orzeszkami pinii.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu