Drobiowe szaszłyki z grilla

Oceń przepis!

Szaszłyki z kurczaka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • filety z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • kolorowe papryki
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • curry

Przygotowanie:


1. Umyj i pokrój kurczaka w kostkę.

2. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj olej i sok z cytryny oraz przyprawy.

3. Wymieszaj składniki marynaty i włóż do niej mięso z kurczaka na 30 minut.

4. Następnie nabij na szpadki mięso na przemian z pokrojoną w plasterki papryką i cebulą.

5. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz szaszłyki przez 8-10 minut, aż mięso stanie się kruche, a warzywa staną się miękkie.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu