Szaszłyki z łososia grilowane z salsą

Oceń przepis!

Szaszłyki z łososia z salsą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 25 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 700g filetów z łososia
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • salsa:1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/3 szklanki posiekanego szczypiorku
  • 1/3 szklanki posiekanej bazylii
  • 1/3 szklanki posiekanej mięty
  • 1/3 szklanki kaparów
  • odsączonych i pokrojonych na mniejsze kawałki
  • 1 mały ząbek czosnku drobno posiekany
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin + więcej do smaku

Przygotowanie:


1. Wszystkie składniki salsy wymieszaj w miseczce i odstaw na parę minut.

2. Łososia opłucz, ostrym nożem odetnij skórę i wyjmij ości. Jeszcze raz opłucz i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

3. Filety pokrój na kawałki o jednakowej wielkości.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, nadziej  na szaszłyki i grilluj po około 2 minuty z każdej strony, aż mięso będzie ładnie zrumienione, ale miękkie w środku.

5. Podawaj z zieloną salsą i ewentualnie dodatkową oliwą z oliwek.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu