Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego

Oceń przepis!

Szaszłyki z mięsa mielonego z cukinią

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • 2 małe cukinie
  • cebula
  • posiekany ząbek czosnku
  • jajko
  • bułka tarta
  • zioła prowansalskie
  • mielona papryka ostra
  • przyprawa do mięs
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Cukinie umyj i zetrzyj na tarte o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut aż puści soki. Odciśnij z nadmiaru płynu i wrzuć do miski. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, mięso i jajko. Wymieszaj i dodać przyprawy – zioła prowansalskie, pieprz, przyprawę do mięs, paprykę i pierz- ze dwie szczypty.

2.  Jeśli masa jest rzadka dodaj bułkę tartą. Z masy uformuj podłużne kotleciki.

3. Rozgrzej grill ogrodowy i na tace aluminiowej piecz mięso. Po upieczeniu nadziej na patyczki – podawaj z keczupem lub sosem czosnkowym.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu