Szaszłyki z grillowaną kukurydzą

Oceń przepis!

Szaszłyki z piersi kurczaka, kukurydzy i cukinii

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut, 30 minut (2-4 godziny marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-08-31 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 60dag filetu z kurczaka
  • 1 cukinia
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryki
  • 1 cebula
  • 1 kolba kukurydzy
  • pół szklanki oleju
  • 2 łyżki cytryny
  • łyżeczka oregano
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę: wymieszaj olej z sokiem z cytryny, czosnkiem, oregano, solą i pieprzem, zanurz w niej mięso i odstaw na min. Pół godziny.

2. Cukinię pokrój na kawałki, włóż do naczynia, osól i wymieszaj, odstaw na min. 15 minut, po czym osącz z wody. Pokrój na większe kawałki paprykę i cebulę.

3. Kukurydzę podgotuj na półtwardo przez około 10-15 minut, wyciągnij, ostudź, pokrój na kawałki.

4. Na namoczone wcześniej (lub metalowe) patyki nabijaj na przemian mięso i warzywa.

5. Kładź szaszłyki na rozgrzany grill ogrodowy, grilluj przez około 10-15 minut często obracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu