Szaszłyki z pieczarkami i ogórkiem z grilla

Oceń przepis!

Szaszłyki z piersi kurczaka, pieczarek i ogórka

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 20 minut ( + czas marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-06 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pierś kurczaka
  • 1 średni ogórek
  • pomidorki koktajlowe
  • 5 większych pieczarek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • sok z limonki
  • Marynata do kurczaka:
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki chili

Przygotowanie:


1. Połącz wszystkie składniki marynaty.

2. Pierś kurczaka pokrój na kawałeczki, posyp solą, wymieszaj z marynatą i włóż do lodówki na minimum 6 godzin.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Ogórka i pieczarki pokrój i obtocz w oliwie, nadziewaj na patyki do szaszłyków na przemian z kurczakiem i pomidorami. W wersji wegetariańskiej możesz pominąć kurczaka.

4. Grilluj szaszłyki przez około 30 minut, raz odwracając. Szaszłyki skrop sokiem z limonki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu