Szaszłyki z wątróbki i boczki

Oceń przepis!

Szaszłyki z wątróbki

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 60dag wątróbek drobiowych
  • 20dag wędzonego boczku
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • majeranek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Wątróbki umyj, oczyść z błon i tłuszczu, podziel na pojedyncze kawałki (bez krojenia).

2. Boczek pokrój na plasterki, cebulę i czosnek drobno posiekaj.

3. Wymieszaj ze sobą cebulę, czosnek, olej, sos sojowy, sok z cytryny, miód i przyprawy (do smaku). W mieszance zanurz wątróbkę i boczek, odstaw do lodówki na 2-3 godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Na patyki nabijaj na przemian wątróbkę i boczek.

5. Szaszłyki grilluj przez 20-25 minut często obracając i smarując marynatą.

Komentarze do wpisu

  1.   zbyszek 21-06-2013 7:52

    witam
    co do tematu watróbek z grila takich jeszcze nie jadłem – pewnie sa wspaniałe !
    ale radził bym spróbować smakoszą grila i Watróbek !!!
    1 radzę uzywać watróbek indyczych !
    radziłbym równiez spróbować zawinąc watróbki w cienkie plastry boczku – nie wypala i nie scina się na wiórki !
    oczywiście z wielkim WYCZUCIEM grilować
    Takie z GRILA jedzą nawet moje dzieci !
    zyczę miłego grilowania
    A lubiacych mieć dobrze wyposazony dom ,mieszkanie zapraszam na moją stronę
    MAM OKAPY DZIAŁAIĄCE NAD GRILEM !

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu