clovermedia canada goose jacket edmonton parajumpers parajumpers canada goose udsalg canada goose jacket chilliwack bomber Nobis Luna vs vinterjakke
Grillowany szaszłyk z boczkiem i ziemniakami
1269
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Szaszłyki z ziemniaków i boczku

Ilość Porcji: 10

Czas przyrządzania: 25 minut (+ marynowanie 1- 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 35 dag cebuli
  • 35 dag wędzonego boczku
  • marynata:1 łyżka oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek sól
  • pieprz 7 długich piórek zielonej cebulki

Przygotowanie:


1. Ziemniaki i cebulę obierz, opłucz i razem z wędzonym boczkiem pokrój w plasterki. Czosnek obierz i zmiażdż, przełóż do miseczki, dodaj szczyptę majeranku, soli i pieprzu. Wymieszaj, dodaj plasterki wędzonego boczku, ponownie wymieszaj i włóż do lodówki na 1-2 godziny.

2. Przygotowane składniki nabijaj na wykałaczki w następującej kolejności: ziemniak, cebula, ziemniak, wędzony boczek i ziemniak. Gotowego szaszłyka połóż na aluminiowej folii.

3. Posyp szczyptą soli, pieprzu oraz zieloną cebulką (wcześniej opłukaną, osuszoną i pokrojoną). Szczelnie owiń w aluminiową folię.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Szaszłyki grilluj z dwóch stron po 10 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu