clovermedia canada goose jacket edmonton parajumpers agentur norge Canada Goose Kensington Parka ande dam canada goose udsalg canada goose jacket chilliwack bomber Nobis Luna vs vinterjakke canada goose edmonton journal pro nobis ecuador
Grillowany szaszłyk z boczkiem i ziemniakami
1269
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Szaszłyki z ziemniaków i boczku

Ilość Porcji: 10

Czas przyrządzania: 25 minut (+ marynowanie 1- 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 35 dag cebuli
  • 35 dag wędzonego boczku
  • marynata:1 łyżka oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek sól
  • pieprz 7 długich piórek zielonej cebulki

Przygotowanie:


1. Ziemniaki i cebulę obierz, opłucz i razem z wędzonym boczkiem pokrój w plasterki. Czosnek obierz i zmiażdż, przełóż do miseczki, dodaj szczyptę majeranku, soli i pieprzu. Wymieszaj, dodaj plasterki wędzonego boczku, ponownie wymieszaj i włóż do lodówki na 1-2 godziny.

2. Przygotowane składniki nabijaj na wykałaczki w następującej kolejności: ziemniak, cebula, ziemniak, wędzony boczek i ziemniak. Gotowego szaszłyka połóż na aluminiowej folii.

3. Posyp szczyptą soli, pieprzu oraz zieloną cebulką (wcześniej opłukaną, osuszoną i pokrojoną). Szczelnie owiń w aluminiową folię.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Szaszłyki grilluj z dwóch stron po 10 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu