Grillowana wołowina po teksańsku

Oceń przepis!

Teksańska wołowina z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • duży stek (o grubości 2
  • 5 cm) z udźca wołowego lub łata (ok. 80-90dag)
  • MARYNATA: 250 ml sosu chili (w butelce)
  • pół szklanki piwa
  • 1/3 szklanki oleju
  • dymka
  • 3 łyżki mielonego chili
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • sól (do smaku)

Przygotowanie:


1. Wymieszaj w misce składniki na marynatę .

2. Umyte i osuszone mięso zalej marynatą w zamykanym naczyniu i wstaw do lodówki na min. 3 godziny.

3. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do średniej temperatury.

4. Odsącz mięso z marynaty (możesz je lekko dosolić), połóż na nasmarowanym olejem ruszcie.

5. Grilluj wołowinę po 6-7 minut z każdej strony.

6. Po zdjęciu z rusztu odczekaj ok. 5 zanim pokroisz mięso.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu