Oceń przepis!

Wachlarze z grillowanych ziemniaków

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: tanie, łatwe

2012-03-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 6 dużych podłużnych ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i delikatnie oskrob ziemniaki, ponacinaj je ostrym nożem w poprzek.

2. Wymieszaj oliwę i wyciśnięty czosnek, użyj połowy do posmarowania ziemniaków.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury, przygotuj 6 kwadratów z folii aluminiowej.

4. Dopraw ziemniaki solą i pieprzem, zawiń każdy ziemniak w kawałek folii.

5. Grilluj owinięte folią ziemniaki co 5 minut obracając przez 30-35 minut (najlepiej pod przykrywą).

6. Sprawdź czy ziemniaki są już miękkie szpikulcem lub nożem. Jeśli tak, zdejmij je z rusztu, odwiń folię, posmaruj resztą oliwy i grilluj jeszcze 5-10 minut.

7. Przed podaniem posyp wachlarze posiekaną pietruszką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu