grillowane polędwiczki wieprzowe

Oceń przepis!

Warkocze z polędwicy z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut (2-4 godziny marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • duży kubek jogurtu naturalnego
  • marchewka
  • połowa selera
  • pół główki czosnku
  • sol
  • pieprz
  • tymianek
  • cząber
  • oliwa z oliwek aromatyzowana chilli

Przygotowanie:


1. Pokrój polędwiczki na paski, zapleć warkocze, zepnij wykałaczką i ułóż w misce.

2. Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem, cząbrem. Posiekaj czosnek, dodaj na polędwiczki.

3. Zetrzyj seler i marchew na grubych oczkach, zakryj warkocze. Wszystko zalej jogurtem.

4. Odstaw na 2-4 godziny do lodówki.

5. Rozpal grill ogrodowy. Przed pieczeniem wyciągnij warkocze z zalewy, oczyść z warzyw i piecz na grillu. Polewaj w trakcie pieczenia oliwą z oliwek.

 

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu