Wegetariańska kanapka z warzywami z grilla

Oceń przepis!

Wegetariańskie kanapki z grillowanymi warzywami

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-08-30 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cukinia
  • w plasterkach
  • 1 czerwona cebula
  • w plasterkach
  • 1 mały bakłażan
  • 2 podłużne bułki pełnoziarniste
  • 1/2 kostki sera feta

Przygotowanie:


1. W miseczce wymieszaj majonez, sok z cytryny i wyciśnięty czosnek, odstaw do lodówki.

2. Umyj warzywa, pokrój paprykę na grube paski, cebulę, bakłażana i cukinię w plastry. Plastry bakłażana i cukinii posól i odstaw na 10 minut, a następnie opłucz z soku.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Na naoliwionym ruszcie ułóż warzywa  wcześniej przyprawione do smaku solą i pieprzem. Grilluj po około 3 minuty z każdej strony, zdejmij z rusztu warzywa z wyjątkiem papryki – piecz ją jeszcze przez około 5 minut aż zmięknie.

4. Bułki przekrój na połówki, posmaruj przygotowanym majonezem, posyp pokrojonym serem i lekko opiecz na ruszcie przez 2-3 minuty.

5. Ułóż grillowane warzywa w kanapkach.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu