wegetariańska kiełbasa z grilla

Oceń przepis!

Wegetariańskie „kiełbaski” z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: średnio trudne

2013-06-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 mała cebula
  • 30dag pieczarek
  • pół papryki czerwonej
  • 40dag fasoli cannolini
  • 1 2/3 szklanki bułki tartej
  • szklanka startego żółtego sera
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 żółtko
  • pół szklanki mąki
  • papryka słodka i ostra
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Na oleju podsmaż posiekaną cebulę, drobno pokrojone pieczarki i paprykę.

2. Odcedzoną i opłukaną fasolę przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj do niej usmażone pieczarki, paprykę i cebulę oraz bułkę tartą, ser, zioła i żółtko, wymieszaj i dopraw do smaku.

3. Z masy uformuj „kiełbaski”, obtocz je z każdej strony w mące, wstaw do lodówki na minimum pół godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Ułóż „kiełbaski” na ruszcie na naoliwionych kawałkach podziurawionej folii aluminiowej, grilluj przez około 15 minut co jakiś czas obracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu