Wołowe kotlety serowe z grilla

Oceń przepis!

Wołowe kotlety serowe z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-19 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo mięsa wołowego mielonego
  • łyżeczka majonezu
  • 10dag sera pleśniowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Mielone mięso wymieszaj w misce z jajkiem, bułką tartą, majerankiem, dopraw solą i pieprzem.

2. Pokruszony ser wymieszaj z majonezem i posiekaną zieleniną.

3. Podziel mięso na 8 porcji, każdą nadziewając serową pastą i formując owalne kotlety.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj kotlety po około 7 minut z każdej strony.

5. Podawaj z pieczywem i sosem czosnkowym.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu