Żeberka-z-grilla

Oceń przepis!

Żeberka w miodzie z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-09-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 12 żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka rosołu
  • 12 łyżek keczupu
  • 8 łyżek octu
  • 4 łyżki miodu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Żeberka umyj, osusz, włóż  do miski.

2. Następnie czosnek utrzyj z keczupem, octem i miodem, wymieszaj z rosołem. Potem wszystko dopraw solą i pieprzem tak aby było pikantne.

3. Żeberka zalej przygotowanym sosem, następnie przykryj i odstaw na 24 godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj żeberka od czasu do czasu smarując pozostałą zalewą przez około 45 minut.

5. Żeberka podawać  z  ulubionym sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu