Glazurowane żeberka z grilla

Oceń przepis!

Żeberka z grilla w glazurze z wiśniówki

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram żeberek
  • czosnek granulowany
  • papryka słodka i ostra - po 1 łyżeczce
  • tymianek oregano i bazylia - po pół łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • ZALEWA: 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 50ml wiśniówki
  • 3 łyżki miodu

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz żeberka, możesz podzielić je na porcje.

2. Wymieszaj przyprawy, natrzyj nimi mięso, przykryj i odstaw na ok. godzinę.

3. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do niskiej temperatury.

4. Grilluj żeberka przez godzinę, kilkakrotnie przewracając.

5. Wymieszaj olej, sos sojowy, wiśniówkę i miód.

6. Zdejmij żeberka z rusztu i nasmaruj przyrządzoną glazurą. Piecz kolejne 15-20 minut, co chwilę obracając i smarując pozostałą mieszanką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu