Zielona faszerowana papryka

Oceń przepis!

Zielona papryka z grilla faszerowana kaszą i wątróbką

Ilość Porcji: 10

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 5 sztuk zielonej papryki
  • 1 czerwona papryka
  • 2 woreczki ugotowanej kaszy "pęczak"
  • pół kilo drobiowych wątróbek
  • 3 cebule
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umyte zielone papryki przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, oprósz solą i pieprzem, odstaw.

2. Na oliwie zeszklij pokrojoną drobno cebulę, dodaj pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę, podsmażaj jeszcze chwilę (2-3 minuty).

3. Usmaż pokrojone w paski wątróbki często mieszając. Gdy się zarumienią, dodaj warzywa i wymieszaj.

4. Dodaj wątróbkę z warzywami do ugotowanej kaszy, dodaj posiekaną natkę (2-3 łyżki), przypraw do smaku.

5. Do 10 połówek papryki nałóż farsz, ułóż papryki na tace do grillowania.

6. Rozgrzej grill ogrodowy, umieść tackę na ruszcie i piecz do miękkości papryki przez ok. 30 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu