Oceń przepis!

Ziołowe masełko

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne

2012-02-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 125g masła
  • dowolne zioła i przyprawy do smaku (czosnek / papryka / koperek / pietruszka / bazylia / estragon / tymianek itp.)
  • papier do pieczenia

Przygotowanie:


1. Posiekaj zioła i przyprawy.

2. Rozgnieć w misce masło na plastyczną masę, nie roztapiając go.

3. Dodaj przyprawy i zioła, delikatnie wymieszaj.

4. Na arkusz papieru wyłóż masę i uformuj podłużny wałek o średnicy 5-6cm.

5. Zawiń papier i schowaj do lodówki albo zamrażarki.

6. Gdy masło stwardnieje, wyciągnij je z lodówki, pokrój na plasterki 3-4 centymetrowej grubości.

 

Podawaj do mięs, ryb i warzyw z grilla oraz do grzanek i świeżego pieczywa.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu