Pyszne, chrupiące grillowane skrzydełka kurczaka

Oceń przepis!

Ziołowe skrzydełka z grilla w jogurcie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-01-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 12 drobiowych skrzydełek
  • duży jogurt naturalny
  • 2 łyżki tymianku
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:


1. Umyj skrzydełka pod zimną, bieżąca woda, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem kuchennym.

2. Pozostałe składniki umieść razem w misce lub zamykanej foliowej torebce. Umieść w środku skrzydełka i odstaw do lodówki na ok. 3 godziny, przekładając kilkukrotnie z jednej strony na drugą.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

4. Wyjmij skrzydełka z marynaty i ułóż na tacce do grillowania. Grilluj ok. 40 minut z dwóch stron (po 20 minut na stronie). Podczas grillowania smaruj kilkukrotnie skrzydełka pozostałą marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu