Kolby grillowanej kukurydzy

Oceń przepis!

Złocista kukurydza z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 świeże kolby kukurydzy
  • 3 łyżki masła
  • czosnek
  • sok z cytryny
  • sól

Przygotowanie:


1. Oczyść kolby z łusek i włosków, umyj i dokładnie osusz.

2. Na rozgrzane masło wrzuć przeciśnięte ząbki czosnku (2-3), dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników.

3. Przygotuj grill ogrodowy. Posmarowane masłem kolby ułóż na ruszcie.

4. Piecz kolby ok. 15 minut, często przewracając i smarując masłem.

5. Podawaj do ryb i mięsa z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu